Conference Home | Speakers | Schedule | Registration | Sponsorships| TOCICO.ORG

Sustainability: Moving from Common Sense to Common Practice
2016 International Conference
Leesburg, VA - Located at the National Conference Center
September 18th - 21st
 

TOC Speakers and Abstracts by Industry


Schedule - Day 1 | Day 2 | Day 3 | Day 4(Click on links to see presenters full bio and abstract)
This conference schedule is subject to change up until the day of the conference.

DAY 2 - Monday, September 19th (CS=Case Study, NK=New Knowledge, HP=Hyde Park, PS=Presentation Session)
PLENARY SESSION










8:00am-9:30am

KEYNOTE LISA SCHEINKOPF
Standing on the Shoulders of Jonah

8:00am-9:30am

KEYNOTE LISA SCHEINKOPF
Standing on the Shoulders of Jonah

8:00am-9:30am

KEYNOTE LISA SCHEINKOPF
Standing on the Shoulders of Jonah

8:00am-9:30am

KEYNOTE LISA SCHEINKOPF
Standing on the Shoulders of Jonah

9:30am-10:00am30 Minute Break9:30am-10:00am30 Minute Break9:30am-10:00am30 Minute Break9:30am-10:00am30 Minute Break
TRACK 1TRACK 2TRACK 3TRACK 4
New knowledge and Special SessionsWorkshop and Special SessionsGovernment 2-Day WorkshopCCPM Workshop and Special Sessions
10:00am-11:30amYUJI KISHIRA
How to Learn the Lessons from the Failures in TOC Way - "Mystery Analysis" 7 Questions With a Case Study With Dr. Yamanaka, Nobel Prize Winner
10:00am-11:30am

MIGUEL ABUHAB
From Sell-In to Sell-Out and Beyond

10:00am-11:00amJOHN ANGUS
Co-presenter Mike Hannan
Utah State Government, Application Development: Increasing the Capacity to Do Good Utah Department of Technology Services (CS)

10:00am-11:30amCHRISTOPH LENHARTZ

Basics CCPM
Workshop
11:30am-1:00pmJUSTIN ROFF-MARSH
The Death of Field Sales
11:30am-1:00pmDEBRA SMITH / FREDRIK NORDSTROM
A Journey to Demand Driven Workshop
11:00am-12:00pmALFREDO MYCUE
The TOC Transformation of Texas Workforce Commission: Cultural Change and Breakthrough Results (CS)

11:30am-1:00pmJOE COOPER
Faster Projects, Delivered On-Time With CCPM
Workshop


12:00pm-1:00pmKIRK LAMBERT
Utah State Government, Department of Corrections, Division of Adult Probation and Parole, Reducing Recidivism Utah (CS)



1:00pm-2:00pm1 Hour Lunch1:00pm-2:00pm1 Hour Lunch1:00pm-2:00pm1 Hour Lunch1:00pm-2:00pm1 Hour Lunch
2:00pm-3:30pm

BOAZ RONEN
Managing Non-Profit Organizations for Better Sustainability: the TOC Way

2:00pm-3:30pm

HUMBERTO BAPTISTA
TOC Retail: The Works. A Comprehensive View of the TOC Solution For Retail and its Next Steps of Development (NK)

2:00pm-3:00pmSCOTT ERICSON
Utah State Government, Invasive Species Eradication Program: A Preemptive to Attack on New Invaders (CS)
2:00pm-2:45pm

PEDRO MIQUEL RODRIGUES da COSTA

Enhancing Airplane Availability (CS)


3:00pm-3:30pmKevin Fox
2:45pm-3:30pmRICHARD ZULTNER
Critical Chain: A Paradigm Shift for Project Management: What is Necessary for a New Paradigm to Become Common Practice (NK)
3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break
4:00pm-7:00pm

DR. ALAN BARNARD
The Evolution and Practical Application of a Simplified TOC Thinking Process - The Change Matrix Cloud Method

4:00pm-5:30pm

DR. LISA LANG
TOC Marketing: Stop Making These 5 Marketing Mistakes to Exploit Your Market Constraint

4:00pm-5:00pmDAVID VILLALOBOS
Development Economics From a Theory of Constraints Point of View (NK)
4:00pm-5:00pm

ROB NEWBOLD
Rethinking Critical Chain Scheduling (Extended NK)

5:30pm-6:15pm SANJEEV GUPTA  Accelerating TOC Adoption: It is Time to Change
5:00pm-5:30pmKevin Fox
5:00pm - 5:30pm
Closing Discussion
CHRISTOPH LENHARTZ










© TOCICO 2016. All rights reserved. Conference Home | Speakers | Schedule | Registration | Sponsorships