Conference Home | Speakers | Schedule | Registration | Sponsorships| TOCICO.ORG


Sustainability: Moving from Common Sense to Common Practice
2016 International Conference
Leesburg, VA - Located at the National Conference Center
September 18th - 21st
 

TOC Speakers and Abstracts by Industry


Schedule - Day 1 | Day 2 | Day 3 | Day 4(Click on links to see presenters full bio and abstract)
This conference schedule is subject to change up until the day of the conference.

DAY 4 - Wednesday, September 21st (CS=Case Study, NK=New Knowledge, HP=Hyde Park, PS=Presentation Session)
PLENARY SESSIONS













8:00am-8:45am
The TOCICO International "Ever-Flourishing” Award (for 8+ years)
KEYNOTE NIRANJAN KIRLOSKAR
Co-Presenter Sumit Sharma
Fleetguard Filters Private Ltd.

8:00am-8:45amKEYNOTE NIRANJAN KIRLOSKAR
Co-Presenter Sumit Sharma
Fleetguard Filters Private Ltd.
8:00am-8:45amKEYNOTE NIRANJAN KIRLOSKAR
Co-Presenter Sumit Sharma
Fleetguard Filters Private Ltd.
8:00am-8:45am
KEYNOTE NIRANJAN KIRLOSKAR
Co-Presenter Sumit Sharma
Fleetguard Filters Private Ltd.
8:00am-8:45am
KEYNOTE NIRANJAN KIRLOSKAR
Co-Presenter Sumit Sharma
Fleetguard Filters Private Ltd.
8:45am-10:00am
KEYNOTE KIRAN KOTHEKAR
Sustaining the TOC Culture: Management Styles for "Ever Flourishing" Companies (NK)
8:45am-10:00amKEYNOTE KIRAN KOTHEKAR
Sustaining the TOC Culture: Management Styles for "Ever Flourishing" Companies (NK)
8:45am-10:00amKEYNOTE KIRAN KOTHEKAR
Sustaining the TOC Culture: Management Styles for "Ever Flourishing" Companies (NK)
8:45am-10:00amKEYNOTE KIRAN KOTHEKAR
Sustaining the TOC Culture: Management Styles for "Ever Flourishing" Companies (NK)
8:45am-10:00amKEYNOTE KIRAN KOTHEKAR
Sustaining the TOC Culture: Management Styles for "Ever Flourishing" Companies (NK)
10:00am-10:30am30 Minute Break10:00am-10:30am30 Minute Break10:00am-10:30am30 Minute Break10:00am-10:30am30 Minute Break10:00am-10:30am30 Minute Break
TRACK 1TRACK 2
TRACK 3
TRACK 4
TRACK 5
10:30am-11:30amJOHN RICKETTS
Dynamic Strategy and Tactics (CS)
10:30am-11:30am
HUMBERTO BAPTISTA
TOC For Education: A Logistical Approach (NK)
10:30am-11:30amDEEPAK SETHI
Success Without Stress- Using the "Power of Clear Thinking" (NK)
10:30am-11:30amCHIEKO NAKAYAMA
How to Make a Substantial and Sustainable Growth in the Shrinking Market. Treasure Mapping in the TOC Way (CS)
10:30am-11:30amVICKEY MABIN
Co-presenter, Maryam Mirzaei

Applying TOC-TP Tools in Higher Education (HE): Exploring the Core Dilemmas in Teaching and Learning (CS)
11:30am-12:30pmJOHN KOEHLER
How to Create a Sustainable TOC Business Success (NK)
11:30am-12:30pmMICHAEL ROUND
Anecdotes and Anxiety (NK)
11:30am-12:30pmSession Coming Soon
11:30am-12:30pmANDY WATT
Why is Sustainability Still a Significant Challenge in Successful TOC Implementations? (PS)
11:30am-12:30pmDUNCAN PATRICK
I promise – Marrying Materials and capacity to Determine Realistic Promise Dates (Technology)
12:30pm-1:30pm1 Hour Lunch12:30pm-1:30pm1 Hour Lunch12:30pm-1:30pm1 Hour Lunch12:30pm-1:30pm1 Hour Lunch12:30pm-1:30pm1 Hour Lunch
1:30pm-2:00pmMIKE HANNAN
The Universal S&T Tree for Project-Centric Organizations (HP)
1:30pm-2:00pmKEVIN FOX
Toward Sustaining TOC: The Importance of Changing Institutional Decision Models (PS)
1:30pm-2:00pmJOHN THOMPSON Standing on the Shoulders of the Technology Giants. (Technology)
1:30pm-2:00pmROBIN CLARK
Improving Performance in a Multi – Project Environment: A Systematic Approach to Resource Loading (PS)
1:30pm-2:00pmHUMBERTO BAPTISTA
How to Enable True Human Growth Through HR
2:00pm-2:45pmROB NEWBOLD
Resistance Has no Layers (HP)
2:00pm-2:45pmTAKASHI KUDO - Masanori Tomoda
Performing Fast Results’ POC in Toshiba Solutions Corporation (CS)
2:00pm-2:45pmERICA FONDEVILA
Sustaining Commitments to Our Clients (CS)
2:00pm-2:45pmKAORU WATANABE
Flow Versus Harmony. Moving from Common Sense to Common Practice. Hitachi Experience to Overcome Resistance (CS)
2:00pm-3:30pmDEE JACOB
A Way to Experience the Full TOC Project and Resource Management Workshop
2:45pm-3:30pmNERIUS JASINAVICIUS
Adjusting TOC for Small Business (TOC Light) HP
2:45pm-3:30pmTAKAAKI IZUMI & MASATOMO SASAGAWA
Education Investment or Equipment Investment? How to Bring an Immediate and Sustainable Improvement (CS)
2:45pm-3:30pmSUMYAJYOTI DATTA
The Modular Furniture Industry in India – Unplugged Through the Lens of TOC and Logical Thinking Process (PS)
2:45pm-3:30pmBAHADIR INOZU
Co-Presenter David DoddManaging Constraints for Agile Economic Development (PS)


3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break3:30pm-4:00pm30 Minute Break
4:00pm-4:45pmKEYNOTE VICKY MABIN
Expanding the World of Theory of Constraints (PS)
4:00pm-4:45pmKEYNOTE VICKY MABIN
Expanding the World of Theory of Constraints (PS)
4:00pm-4:45pmKEYNOTE VICKY MABIN
Expanding the World of Theory of Constraints (PS)
4:00pm-4:45pmKEYNOTE VICKY MABIN
Expanding the World of Theory of Constraints (PS)
4:00pm-4:45pmKEYNOTE VICKY MABIN
Expanding the World of Theory of Constraints (PS)
4:45pm-5:30pmCLOSING KEYNOTE ELI SCHRAGENHEIM
Marketing The Value of TOC
4:45pm-5:30pmCLOSING KEYNOTE ELI SCHRAGENHEIM
Marketing The Value of TOC
4:45pm-5:30pmCLOSING KEYNOTE ELI SCHRAGENHEIM
Marketing The Value of TOC
4:45pm-5:30pmCLOSING KEYNOTE ELI SCHRAGENHEIM
Marketing The Value of TOC
4:45pm-5:30pmCLOSING KEYNOTE ELI SCHRAGENHEIM
Marketing The Value of TOC











© TOCICO 2016. All rights reserved. Conference Home | Speakers | Schedule | Registration | Sponsorships